Quantcast

Det här är Cylinda

Vi förenklar din vardag Som du säkert redan vet tillverkar vi produkter som kyler din mat, tillagar din middag, hjälper dig med disken och tvättar dina kläder. Funktionella, snygga, effektiva och energisparande vitvaror som gör vardagen enklare och bekvämare i många år framöver. Vi utvecklar ständigt nya produkter som är anpassade för de svenska hemmen. Och för att du ska känna dig helt trygg med ditt köp står vi till tjänst med en egen service- och installationsorganisation som är specialister på just våra produkter. Men vi tror och hoppas såklart att de får jobba så lite som möjligt. Vår ambition är ju att förse dig med pålitliga och funktionella produkter som hjälper dig både idag och imorgon. År efter år.


Kort om vår historia
En majdag 1950 fick Karl-Erik Andersson från Jung en brilliant idé. Under en tid hade han bekymrat sig för sin mor som slet för att få vardagssysslorna att gå ihop. Tvättandet var extra slitsamt eftersom hennes enda hjälpmedel bestod av en gammal tvättbräda. Efter många skisser och ännu fler prototyper kunde Karl-Erik äntligen visa upp lösningen på problemet: En sprillans ny trumtvättmaskin i rostfritt stål med inbyggd centrifug och värme, vilket var något alldeles sensationellt på den tiden. Karl-Eriks mor blev förstås överlycklig och det dröjde inte länge förrän fler fick upp ögonen för nymodigheten. 1958 var produktionen igång i större skala och varumärket Cylinda föddes med hjälp av en namntävling.


Cylinda idag
Vi erbjuder ett komplett sortiment av vitvaror som ett hem kan tänkas behöva. Till köket har vi diskmaskiner, kylskåp, frysar, spisar och hällar i olika mått, ugnar, fläktar, inbyggnadsprodukter och ett brett sortiment av tillbehör. Till tvättstugan hittar du tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. På flera av våra produkter har vi också 5 års garanti. Tack vare våra svenska rötter och att utvecklingsavdelningen finns i Sverige har vi dessutom en unik kunskap om vilka förutsättningar och behov som finns just här. Därför är till exempel våra tvätt- och diskmaskiner anpassade efter svensk vattenkvalitet. Självklart månar vi också om miljön och jobbar ständigt med att utveckla ännu tystare och mer energieffektiva modeller. Lite extra stolta är vi därför över världens första Svanenmärkta tvättmaskin som Cylinda lanserade 2006 och de Svanenmärkta diskmaskinerna som kom året efter.


Service utöver det vanliga
För att du ska hitta den produkt du söker har vi tagit fram Vitvaruväljaren – en webbaserad tjänst som gör det lättare att snabbt få fram rätt förslag. Har du frågor om viss modell så finns de flesta av svaren här på hemsidan. Vi har också en kund- och serviceavdelning som kan stå till tjänst med support, bokning av service och snabba utryckningar. Allt för att du ska känna dig extra trygg, både före och efter ditt köp.

Har du synpunkter på vår verksamhet eller våra produkter är du alltid välkommen att dela dem med oss.

Cylinda ägs av Elektroskandia Sverige AB.

Ansvar och miljö

Ansvar och Miljö
Som företag har vi ett ansvar att minimera vår påverkan på miljön. Det gör vi bland annat genom att utveckla energisnåla produkter med hög kvalitet och lång livslängd. Oavsett om du köper ett kylskåp, en diskmaskin eller något annat ur vårt sortiment kan du vara säker på att det inte är någon slit-och-släng-produkt. Tvärtom. Den ska hålla i många år framöver.

Föregångare på miljöområdet
Vi arbetar systematiskt för att hitta nya energisnåla och miljövänliga lösningar. Cylinda var till exempel först i Sverige med freonfria kylskåp och vi var de första som kunde erbjuda Svanenmärkta vitvaror. 2006 lanserade vi världens första Svanenmärkta tvättmaskin och året efter kom den första Svanenmärkta diskmaskinen. Miljöarbetet genomsyrar alla led i vår organisation, från utveckling, tillverkningsprocess och val av transportmedel till att inte printa mejl i onödan.

Miljö- och Kvalitetscertifiering
Cylinda ägs av Elektroskandia Sverige AB, som är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljöcertifiering) och ISO 9001 (kvalitetscertifiering). Det innebär bland annat att vi i möjligaste mån arbetar med miljöcertifierade leverantörer. Vi är även med i SIS miljömärkning Svanenklubben vilket innebär att vi förbinder oss att köpa in Svanenmärkta varor och att vi förbättrar vårt miljöarbete varje år.

En kyl/frys som inte gör så stort väsen av sig

2016-11-06
Cylindas kylfrys KF 6385NE

Med Cylindas 63-serie förvarar du dina matvaror optimalt. Helt oavsett om du önskar ha en separat kyl och frys eller en kyl/frys-kombination får du funktioner som tilltalar såväl ögat som magen och miljön. Och väljer du KF 6385NE, vår nya kyl/frys, kommer också öronen att bli extra glada.

 

Bara 40 dB

KF 6385NE är en stilren kyl/frys som nu också fått nya handtag. Den är speciell på flera sätt, men kanske är det låga ljudet en av de egenskaper du kommer att uppskatta mest. Med 40 dB tillhör den en av de tystare kylfrysarna i kategorien, en välkommen nyhet i små kök. Att den samtidigt är rymlig gör ju inte saken sämre; hela 317 liter totalt fördelat på 225 för kylen och 92 för frysen. De olika delarna har separat styrning vilket också visas på en tydlig display.

Dual Flow för matens skull

För att luftfuktigheten ska vara den bästa i både kyl och frys, är KF 6385NE utrustad med Dual Flow som ser till att det ständigt är två olika luftströmmar i de olika delarna. På så sätt får dina känsligaste produkter, till exempel färska grönsaker, på pricken det klimat de trivs bäst i.

 

Frostfritt

Bredden är 59,5 cm och höjden 185 cm men vill du hellre ha kyl och frys separat blir bredden den dubbla. Oavsett val får du vitvaror som du inte behöver frosta av med invändig ledbelysning och energiklass A++, kort och gott vitvaror som håller måttet oberoende av storlek på köket. Finns i rostfritt och vitt utförande.

Här kan du läsa mer om produkten

Press och bilder

Cylindas logotyper hittar du här till höger på sidan.

Högupplösta produktbilder hittar du på respektive produkts produktsida under Kök eller Tvätt.

Användarvillkor

Användarvillkor internetbutiken.

Sollentuna 2012-01-30

TILLÄMPLIGHET

På den här sidan (och i de dokument som här hänvisas till) informeras köparen om de allmänna villkor (”villkor”/”avtal”) under vilka Elektroskandia Sverige AB (”Elektroskandia”) tillhandahåller produkter på webbplatsen www.cylinda.se. Läs noga igenom villkoren innan produkter beställs från webbplatsen. Genom att beställa accepterar köparen villkoren. Skriv ut en kopia av villkoren som kan användas som framtida referensmaterial. Markera "Jag har läst och godkänt villkoren" i momentet. Om köparen inte accepterar villkoren kan produkter inte beställas från webbplatsen.

BOLAGSINFORMATION

www.cylinda.se är en webbplats som upprätthålls av Elektroskandia och webbplatsens butik (”internetbutiken”) drivs av detta bolag. Elektroskandia är registrerat under organisationsnummer 556014-8412 med huvudkontor på adressen Norrvikenleden 97, 191 83 Sollentuna.

Vårt momsregistreringsnummer är SE556014841201.

TJÄNSTERS ÅTKOMLIGHET

Internetbutiken nås på www.cylinda.se. Den är endast avsedd för fysiska och juridiska personer i Sverige. Internetbutiken är vidare endast avsedd för näringsidkare och således inte konsumenter. Köparen ansvarar för att han har den utrustning och internetuppkoppling som krävs för användande av tjänsten.

BEHÖRIGHET

För att beställa i Internetbutiken krävs att köparen är registrerad kund samt har fått användarnamn och lösenord. Köparen förbinder sig att:

  1. inte avslöja lösenordet för någon obehörig
  2. inte förvara anteckning om lösenordet så att obehörig får anledning att förknippa lösenordet med Internetbutiken.

Lösenordet skall förvaras på betryggande sätt. Köparen ansvarar gentemot Elektroskandia dels för alla köp gjorda med stöd av köparens användarnamn och lösenord, dels för annan skada som kan uppkomma genom försummelse från köparens sida vid handhavande av lösenord.

Köparen skall omedelbart informera Elektroskandia om ändringar i behörighet ändras, t.ex. när anställd slutar hos köparen.

Köparen skall omedelbart meddela Elektroskandia om det finns risk att någon obehörig känner till lösenordet. Köparen är ansvarig för all användning av internetbutiken, baserat på ovanstående lösenord, fram till dess det spärras av Elektroskandia.

BESTÄLLNING

Köparen kan beställa på det sätt som beskrivs på webbplatsen. Avtalet upprättas samtidigt som Elektroskandia bekräftar köparens beställning.

ELEKTROSKANDIAS LEVERANS- OCH BETALNINGSVILLKOR

Angående Leverans och betalningsvillkor se Elektroskandias hemsida under Kundservice.

Vid beställning via internetbutiken levereras alltid varorna/produkterna från vårt centrallager i Örebro. Det går med andra ord inte att beställa/reservera produkter via vår internetbutik som finns i våra fysiska butiker.

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Samtliga immateriella rättigheter till webbplatsen inklusive allt innehåll ägs eller licensieras av Elektroskandia. Material på webbplatsen får inte på något sätt användas utan vårt skriftliga medgivande. Användning av webbplatsen ger inte användaren någon som helst rätt till materialet eller någon licens att använda sig av de immateriella rättigheterna utan vårt skriftliga medgivande.

PRODUKTDATA

Elektroskandia tillhandahåller beskrivningar och information om produkter som finns tillgängliga på internetbutiken. Vi strävar efter att innehållet i denna information är korrekt men vi kan inte garantera att innehållet på webbsidan är felfritt. Elektroskandia ansvarar inte för fel, skada eller annan ekonomisk förlust på grund av sådant fel utöver vad som framgår av Elektroskandias Leverans- och betalningsvillkor.

INTEGRITET

Elektroskandia är personuppgiftsansvarig i enlighet med Personuppgiftslagen 1998:204 och Europaparlamentets och rådets direktiv 95/46/EG av den 24 oktober 1995 om skydd för enskilda personer med avseende på behandling av personuppgifter och om det fria flödet av sådana uppgifter. Elektroskandia agerar i enlighet med ovan nämnda lagstiftning och annan sådan nationell lagstiftning rörande skydd för personuppgift som kan bli tillämplig på Elektroskandias verksamhet. Elektroskandia behandlar inte några personuppgifter utan köparens vetskap och överför inte köparens personuppgifter till någon annan utan köparens uttryckliga samtycke. Vidare har köparen i enlighet med Personuppgiftslagen rätt att informeras om Elektroskandias behandling av sina personuppgifter och köparen har rätt att begära rättelse av eventuella felaktigheter i dessa uppgifter. Elektroskandia upprätthåller köparens rätt att bli informerad och efter skriftlig begäran från köparen korrigerar Elektroskandia alla eventuellt felaktiga personuppgifter som behandlas av Elektroskandia. Information om Elektroskandias behandling av köparens personuppgifter tillhandahålls kostnadsfritt. Elektroskandia förbehåller sig emellertid rätten att debitera köparen kostnader för sådan rapportering av information som begärs mer än en gång per kalenderår.

COOKIES

När köparen besöker webbplatsen, eller någon annan webbplats som länkats till från denna webbplats, kan Elektroskandia komma att lagra på köparens dator viss information i formen av en ”cookie”, som ger Elektroskandia möjlighet att anpassa webbsidan efter köparens intressen och preferenser.

En cookie är en liten textfil som den webbsida som besöks sparar på besökarens dator. Cookies används av många webbplatser för att ge besökare tillgång till olika funktioner. Den information som finns på en cookie kan användas för att studera en besökares surfbeteende.

Det finns två sorters cookies. Den första sparar en fil för framtiden på besökarens dator och används exempelvis för funktioner som beskriver vilken information som är ny på webbsidan sedan den senast besöktes. Den andra sortens fil kallas ”sessions-cookie”. Den sparas tillfälligt i besökarens dators minne under tiden denne besöker webbsidan och surfar bland dess undersidor samt används exempelvis för att avgöra vilket språk besökaren valt. Sessions-cookies lagras inte på besökarens dator för framtiden utan raderas i samband med att denne stänger sin webbläsare.

Elektroskandia använder cookies bland annat för statistiska ändamål.

Köparen kan ställa in sin dator så att den blockerar cookies. Om så görs, kan Elektroskandia dock inte garantera att alla delar av internetbutiken kommer att fungera som avsett. Tillvägagångssättet för att blockera cookies kan variera beroende på vilken webbläsare köparen använder. Välj ”Hjälp” eller annat relevant menyalternativ i webbläsaren för instruktioner.

På www.cylinda.se används Google Analytics webbanalysverktyg för att kunna analysera hur besökare använder webbplatsen. Även till detta används cookies, som vidarebefordrar information för lagring, för att Elektroskandia ska kunna utvärdera hur webbplatsen används. Informationen kan komma att överföras från Google till en tredje part om det krävs enligt lag, eller om en tredje part ska behandla informationen.

När köparen använder www.cylinda.se samtycker köparen till att cookies används enligt ovan. Vill köparen inte att cookies lagras i dator/smartphone kan webbläsarens säkerhetsinställningar ändras. Läs mer om detta i webbläsarens hjälpfunktion.

Observera att utan session cookies kan internetbutiken inte användas!

VILLKORSÄNDRINGAR

Elektroskandia förbehåller sig rätten att när som helst ändra dessa villkor och all annan information på webbplatsen, inklusive men inte begränsat till, priser och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Ändring påverkar inte beställningar som gjorts för vilka Elektroskandia redan skickat en orderbekräftelse.

LÄNKAR TILL TREDJE PART

På Elektroskandias webbplats och internetbutiken kan det finnas länkar till tredje part och andra webbplatser. Elektroskandia ansvarar inte för informationen på dessa webbplatser eller för deras tillförlitlighet och funktion. Elektroskandia ansvarar inte för skada som uppkommer på grund av andra webbplatser.

TILLÄMPLIG LAG

Svensk lag ska tillämpas på detta avtal. Tvist skall handläggas av svensk domstol med Stockholms tingsrätt som första instans.