Quantcast

Vitvaruväljaren för köksfläktar!

Dra i reglage och/eller markera checkboxar för att filtrera köksfläktar och få fram rätt för dig.

Typ av spisfläkt 
Färg 
Inbyggnadsbredd (cm) cm
Att välja rätt fläkt kan vara lite klurigt. Ska den vara kolfilter eller alliance? Vad är viktigast för mig, att den är tyst eller enkel att rengöra, eller kanske både och? Vad ska jag tänka på när det gäller fläktens filter och vad skiljer alla fläktar åt? Frågorna är många – men som tur är hittar du snabbt alla svar med hjälp av Cylindas fläktguide.
Visa mer

Så väljer du rätt fläkttyp

  1. Börja med att ta reda på om fläkten ska installeras i en lägenhet (flerfamiljshus) eller i en villa.
  2. Ta reda på vilken typ av ventilation som finns i huset. Om kunden bor i ett flerfamiljshus kan man kolla upp detta med hyresvärden eller
    föreningen.
  3. När detta är gjort har din kund hamnat i någon av de kategorier som presenteras här nedanför. I varje kategori finns ett antal olika fläktlösningar.
  4. Ta reda på vilken typ av fläkt som kunden föredrar, till exempel om den ska vägghängas eller placeras ovanför en köksö (takmontering).Villa


1. Självdrag
Självdragsventilation. Den varma luften stiger upp genom  ventilationskanal utan hjälp av mekanisk fläkt. Tilluften sker genom otätheter i huset, öppna fönster eller ventiler.

2. F-system
System där en fläkt reglerar frånluften från huset. Tilluften sker oftast genom ventiler.

3. FT-system
Med fläktsystem som styr både till- och frånluften. Då systemet kopplas till värmeåtervinning kallas det FTX-system (X för återvinning av den varma innerluften). Finns i 2 alternativ;
värmeväxare över spis 1 eller värmeväxlare på vinden 2Flerfamiljshus

1. Självdrag
Med separat ventilationskanal utan central ventilationsfläkt. Självdragsventilation. Den varma luften stiger upp genom ventilationskanal utan hjälp av mekanisk fläkt. Tilluften sker genom otätheter i huset, öppna fönster eller ventiler.

2. Självdrag
Med gemensam ventilationskanal utan central ventilationsfläkt. Självdragsventilation. Den varma luften stiger upp genom ventilationskanal utan hjälp av mekanisk fläkt. Tilluften sker genom otätheter i huset, öppna fönster eller ventiler.

3. F-system
Med ventilationskanal med central ventilationsfläkt. System där en fläkt reglerar frånluften från huset. Tilluften sker oftast genom ventiler.

4. F-system med individuell reglering
Med separat ventilationskanal med central ventilationsfläkt. System där en fläkt reglerar frånluften från huset. Tilluften sker oftast genom ventiler.

5. FTX-system
Med separat ventilationskanal med central ventilationsfläkt och värmeåtervinning. Med fläktsystem som styr både till- och frånluften. Då systemet kopplas till värmeåtervinning kallas det FTX-system (X för återvinning av den varma innerluften). Finns i 2 alternativ; värmeväxlare över spis eller värmeväxlare på vinden.

Visa mer

0 av 4 Köksfläktar tillagda

Kryssa i rutan på någon av produkterna nedanför för att jämföra.
Lägg till produkt för att jämföra Lägg till produkt för att jämföra Lägg till produkt för att jämföra Lägg till produkt för att jämföra

Se våra filmer

Här får du snabbt lite bättre koll på några av våra produkters alla smarta funktioner.

Se alla

Kök

Decibel

Easy Clean

Visar 94 av 94 köksfläktar