Kvalitet och miljö

Ansvar och miljö

Som företag har vi självfallet ett stort ansvar för att minimera vårt koldioxidavtryck. Det gör vi bland annat genom att utveckla energieffektiva produkter med hög kvalitet och lång livslängd. Så oavsett om du köper ett kylskåp, en diskmaskin eller något annat ur vårt sortiment kan du vara säker på att det inte är någon slit-och-släng-produkt. Tvärtom. Den ska hålla i många, många år framöver.

Föregångare på miljöområdet

Vi arbetar systematiskt för att hitta mer hållbara och miljöanpassade lösningar. Cylinda var till exempel först i Sverige med freonfria kylskåp och vi var de första som kunde erbjuda miljömärkta vitvaror. 2006 lanserade vi världens första Svanenmärkta tvättmaskin och året efter kom den första Svanenmärkta diskmaskinen. Hållbarhetsarbetet genomsyrar alla led i vår organisation – från utveckling och tillverkningsprocess till val av transportmedel och att inte skriva ut mejl i onödan.

Miljö- och Kvalitetscertifiering

Cylinda ägs av Elektroskandia Sverige AB, som är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljöcertifiering) och ISO 9001 (kvalitetscertifiering). Det innebär bland annat att vi i möjligaste mån arbetar med miljöcertifierade leverantörer. 

Hållbarhet

Det oberoende analysföretaget EcoVadis har tilldelat Elektroskandia Sverige AB högsta möjliga betyg, Platina, för sitt hållbarhetsarbete. Det innebär att Elektroskandia är bland topp 1% globalt av de mer än 100 000 betygsatta företagen. Här kan du läsa mer.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med hållbarhet på Cylinda och Elektroskandia? Läs mer här!

Kvalitet och miljö