Tillbaka

MTA valde Cylinda i Båstads nya stadsdel

2018-11-27
I Båstad vid den nya tågstationen är en helt ny stadsdel under framväxt: Tuvelyckan. I det nybyggda bostadsområdet har entreprenadföretaget MTA Bygg och Anläggning valt ut Cylinda för att leverera högklassiga vitvaror till 72 hyreslägenheter och 21 bostadsrättsradhus.

Mitt emellan Halmstad och Helsingborg på Skånes västkust ligger pittoreska Båstad. Det optimala läget nära havet samt goda kommunikationer till större städer gör att orten är mycket attraktiv och växer kontinuerligt. En helt ny stadsdel är under uppbyggnad för att den växande befolkningen ska ha någonstans att bo. Stadsdelen kommer erbjuda en mix av bostadsrätter, hyresrätter, fristående villor och radhuskvarter i kombination med handel, restauranger och kulturutbud.

Moderna vitvaror för en aktiv livsstil

Byggföretaget MTA Bygg och Anläggning med verksamhet i Halmstad, Varberg och Helsingborg är en av de entreprenörer som bygger bostäder i Tuvelyckan. Företaget har i projektet Tunhusen byggt 21 bostadsrättsradhus och i projektet Torghuset, som ägs av fastighetsbolaget Casmé, har 72 hyreslägenheter uppförts. Båda projekten står klara för inflyttning under senhösten 2018. Bostäderna präglas av en modern standard anpassade för människor med en aktiv och medveten livsstil. I projekten valde MTA Bygg och Anläggning att samarbeta med Cylinda för att plocka ut ett sortiment av vitvaror i en modern design.

 - Det är relativt ovanligt att maskiner i rostfritt material väljs till hyresobjekt, men här har entreprenören valt att investera i högklassiga produkter för designkänsliga nutidsmänniskor, säger Henrik Lundin, distriktschef på Elektroskandia Bygg & Fastighet.

Bra dialog och snabb problemlösning

Cylinda har tidigare samarbetat med MTA Bygg och Anläggning i andra byggprojekt och erfarenheterna har varit goda. Så även i projekten Tunhusen och Torghuset. Utöver en attraktiv prismodell var det även andra faktorer som gjorde att Cylinda valdes ut som leverantör.

- Vi är mycket nöjda med att ha Cylinda som leverantör. Arbetsprocessen har rakt igenom präglats av enkelhet i allt ifrån beställning och montering till det positiva bemötandet och snabba responsen från våra kontaktpersoner på Cylinda. Vi ser vidare på samarbeten i andra projekt framöver, säger Conny Ekström, entreprenadingenjör på MTA Bygg och Anläggning.

För mer information, kontakta gärna:

Iréne Öhman, Marknadskoordinator på Cylinda, mail: irene.ohman@cylinda.se

Aktuella nyheter