Det här är Cylinda

Vi förenklar din vardag

Vi tillverkar produkter som kyler din mat, värmer din middag, diskar ditt porslin och tvättar dina kläder. Det är snygga, effektiva och energisparande vitvaror anpassade för de svenska hemmen, som gör din vardag både enklare och bekvämare under många år framöver. Och för att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder vi dig Cylindas egna serviceorganisation, som bara arbetar med våra produkter. Men vi vill såklart att de ska jobba så lite och sällan som möjligt, vår ambition är ju att förse dig med pålitliga och funktionella produkter. Som hjälper dig både idag och imorgon – år efter år efter år.

Cylindas vagga stod i Västergötland

En majdag 1950 bestämde sig Karl-Erik Andersson från Jung i Västergötland att hjälpa sin mor, som slet för att få vardagssysslorna att gå ihop. Tvättandet var det mest slitsamma – hennes enda hjälpmedel var en gammal tvättbräda. Efter många skisser och ännu fler prototyper kunde Karl-Erik äntligen visa upp något som radikalt skulle förenkla vardagen för hans mor: En trumtvättmaskin i rostfritt stål, med inbyggd centrifug och värme vilket var något alldeles sensationellt på den tiden. Karl-Eriks mor blev förstås överlycklig och det dröjde inte länge förrän fler fick upp ögonen för nymodigheten. 1958 var produktionen igång i större skala och varumärket Cylinda föddes med hjälp av en namntävling.

Det här är Cylinda

Anpassade för svenska förhållanden

Idag erbjuder vi ett komplett sortiment av alla vitvaror som kan behövas i ett hem. Till köket har vi diskmaskiner, kylskåp, frysar, spisar, hällar, ugnar, fläktar och ett brett sortiment av tillbehör. Till tvättstugan har vi tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, manglar och tvättbänkar. Och för din trygghets skull har flera av dessa produkter 5 års garanti.

Tack vare våra svenska rötter, och att utvecklingen av våra produkter sker i Sverige, har vi en unik kunskap om vilka förutsättningar och behov som finns just här. Som exempel är våra tvätt- och diskmaskiner anpassade efter svensk vattenkvalitet.

Självklart månar vi om miljön och jobbar ständigt med att utveckla ännu tystare och mer energieffektiva modeller. Vi är därför lite extra stolta över världens första Svanenmärkta tvättmaskin som vi lanserade 2006, och även de Svanenmärkta diskmaskinerna som kom året efter.

Service utöver det vanliga

För att du enkelt ska hitta den produkt du söker har vi tagit fram Vitvaruväljaren – en webbaserad tjänst som gör det lättare att snabbt få fram rätt förslag. Har du frågor om viss modell så finns de flesta av svaren här på hemsidan. På hemsidan finns även produktguider som hjälper dig i valet av vitvara.

Vi har också en kund- och serviceavdelning som kan stå till tjänst med support, bokning av service. Allt för att du ska känna dig extra trygg – både före och efter ditt köp.

Cylinda är ett varumärke som ägs av Elektroskandia Sverige AB.

Det här är Cylinda