Det här är Cylinda

En enklare vardag

På Cylinda gör vi allt för att underlätta livet för såväl gammal som ung. Våra vitvaror är användarvänliga, energismarta och anpassade för svenska förhållanden. De står pall för vardagens alla utmaningar och ger dig tid över till roligare saker. Och för att du ska känna dig extra trygg har vi egna servicetekniker som snabbt är på plats och hjälper dig om något händer. Välkommen till en enklare vardag.

I framkant sedan 1958

En majdag 1950 bestämde sig Karl-Erik Andersson från Jung, i Västergötland, att hjälpa sin mor som arbetade hårt för att få vardagssysslorna att gå ihop. Det mest slitsamma var tvättandet där hennes enda hjälpmedel var en gammal tvättbräda. Efter många skisser och ännu fler prototyper kunde Karl-Erik till slut visa upp en ny produkt som avsevärt skulle underlätta livet för hans mor; en trumtvättmaskin i rostfritt stål med inbyggd centrifug och värme. Något som var helt sensationellt under den här tiden. Karl-Eriks mor blev förstås överlycklig och det dröjde inte länge innan fler fick upp ögonen för denna nymodighet. 1958 var produktionen i full gång och i samband med en namntävling samma år föddes varumärket Cylinda som än idag leder utvecklingen framåt.

Det här är Cylinda

Ett tryggt val 

Idag erbjuder vi ett komplett utbud av prisvärda vitvaror till både kök och tvättstuga. Diskmaskiner, kylskåp, frysar, spisar, hällar, ugnar, fläktar, tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, manglar och tvättbänkar. Dessutom har vi ett stort sortiment av smarta tillbehör.

Tack vare våra svenska rötter, och att all produktutveckling sker i Sverige, har vi en unik kunskap om vad som fungerar bäst just här. Till exempel är alla våra tvätt- och diskmaskiner anpassade efter svensk vattenkvalitet.

För oss är miljön alltid i fokus och vi jobbar ständigt med att få fram ännu tystare och ännu energieffektivare modeller. Därför är vi otroligt stolta över världens första Svanen-märkta tvättmaskin som vi lanserade 2006 och över våra Svanen-märkta diskmaskiner som kom året därpå. 

Till din tjänst 

På Cylinda är målet att förenkla tillvaron för våra kunder. För att du smidigt ska hitta det du söker har vi tagit fram Vitvaruväljaren – en webbaserad tjänst som guidar dig rätt i valet av vitvaror. Här på hemsidan hittar du även produktguider där du kan läsa mer om vad som skulle passa just dig. Och vår kund- och serviceavdelning finns också där för dig om du behöver support eller vill boka service. Med oss kan du alltid känna dig trygg – både före och efter ditt köp.

Cylinda AB ägs av Elektroskandia Sverige AB.

Det här är Cylinda