Putsa rostfritt

Rostfria vitvaror är skinande blanka, men kruxet är att de lättare drar till sig fläckar och fingeravtryck. Med enkla knep håller du ditt rostfria kylskåp blankt med färdig eller hemmagjord rengöring och rätt produkter.  

Rostfria vitvaror är riktigt tidlösa men när de är flammiga av fingeravtryck är det inte lika elegant längre. Det finns specialmedel att köpa för rostfria vitvaror men du kan faktiskt göra din egen rengöring för att få bort smuts, fläckar och fingeravtryck på de blanka ytorna.

Att tänka på när du rengör rostfria vitvaror

Se till att alltid använda en mjuk trasa eller duk för att rengöra de rostfria ytorna. I annat fall kan det bli fula repor. Tänk på att aldrig använda stålull. Du bör heller inte använda polerande rengöringsmedel.  Glöm inte att även rengöra handtag och ovansidan av vitvarorna eftersom det ofta samlar damm som lätt syns.

Färdiga rengöringsmedel

Du kan utöver ovanstående knep också köpa färdigt rengöringsmedel för att putsa rostfritt. Det finns både som medel att spraya på, som våtservetter och som flytande. Bra att ha hemma i städskåpet och putsa på rostfritt när det behövs.

Diskmedel

Doppa en mjuk mikrofibertrasa i lite diskmedel och tvätta av fettfläckar och fingeravtryck på de rostfria produkterna. När du är klar torkar du torrt med en annan torr mikrofibertrasa. Ytan blir skinande blank och de tråkiga fingeravtrycken är väck. Glöm inte att tvätta hela ytan så att eventuell smuts runt om också försvinner.

Lätt att hålla rent rostfria ytor

Eftersom de flesta rostfria vitvaror har en beläggning som skyddar dem så är det också enkelt att hålla rent. Dock syns fläckar och smuts tydligare. Efter ett antal år kan det hända att beläggningen nöts och vitvarorna ser inte lika proffsiga ut längre. Då kommer du att behöva rengöra dem mer än vanligt. 

Cylindas vitvaror i rostfritt har alltid en skyddande hinna och ger ifrån sig ett proffsigt och vackert intryck. När du köper ett rostfritt kylskåp eller en frys köper du även design likväl som kvalitet. Se till att ta hand om dina rostfria vitvaror så de håller sig snygga längre.

Rengöring av vitvaror

Läs våra tips om hur du håller diskmaskinen skinande ren

OBS! Vänligen kolla i bruksanvisningen för att se om just din produkt har specifika rekommendationer kopplat till ovan tips.

 

 

 

 

 

Putsa rostfritt